Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Olen lukenut joitakin satujani youtubeen. Kuvitus valitettavasti puuttuu (lukuunottamatta Kissarunoja), sillä en ole sillä alueella taitava. Toisaalta on myös arvokasta osata itse kuvitella. Voit siis harjoitella oman mielikuvituksesi käyttöä, samoin voi tehdä lapsesi. Voitte keskustella yhdessä, miltä eri asiat saduissa mielestänne näyttävät, tai voitte itse piirtää päähenkilön tai jotakin mitä erityisesti jäi mieleen sadusta. Muista korostaa lapsellesi sitä, että kumpikin voi vapaasti kuvitella omalla laillaan, jotta hän ei luule, että hänen pitäisi ajatella aikuisen tavoin.

Sivulle saattaa vielä joskus tulla lisää satuja. Klikkaa sadun otsikkoa kuullaksesi sen lukemanani.

 

Auringon, tuulen ja tähtien soitin

Sinisavun kylässä on nuorilla tapana tehdä itse soitin, jolla he osallistuvat kilpailuun. Miimaariakin aikoo tehdä soittimen, mutta ensimmäinen menee pilalle ja toisessakin on jotakin vikaa. Miten lopulta käynee?

 

Ilon vaatteet

Prinsessa Ruusunkukka saa tietää komeita pukujaan upeammista ilon vaatteista ja kokeilee niitä.

 

Joulukuusen tarina

Pieni kuusi haaveilee pääsevänsä joulukuuseksi ja se pääseekin, ensin päiväkotiin ja sitten pienen perheen joulua juhlistamaan.

 

Kissarunoja

Nämä kissarunot ovat alunperin olleet lauluja. Kuvat on tehnyt Venla Paatero.

Tässä tekstinä

 

Lumikeiju

Lumikeiju löytää talvisesta metsästä ihastuttavan lumikeinun ja tapaa myöhemmin lumikeijupiirin vaan löytääkö hän ystävää?

 

Pilvisatu

Pieni harmaa pilvi lähtee etsimään suuntaa elämälleen. Se kulkee niin Pohjatuulen, Etelätuulen, Itätuulen kuin myös Länsituulen mukana. Kuuntele satu niin saat tietää pilven seikkailuista.

 

Prinsessa Rusoposki

Tämä on mukaelma vanhasta Prinsessa Ruusunen -sadusta. Sanna-piika ymmärtää unestaan, että jos hän opettaisi prinsessa Rusoposken kehräämään värttinällä, tämä ehkä välttäisi Kohtalon haltiattaren hänelle ennustaman surullisen lopun kuudentenatoista syntymäpäivänään. Oppiiko Rusoposki kehräämään värttinällä ja mitä tapahtuukaan, kun hän kohtaa Kohtalon haltiattaren? Entä mikä rooli prinssillä on tässä uudelleen kirjoitetussa sadussa? 

 

Röpykkä

Röpykkä on pieni karvainen metsässä elävä eläin, jonka lempipuuhaa on siivoaminen. Eräänä päivänä musta sade peittää metsän ja röpykkä saa kuulla, että juuri hän voisi puhdistaa mustan pois, koska röpykät voivat muuntaa väriään. Löytääkö röpykkä tuon taidon itsestään ja onnistuuko metsän pelastus?

 

 

Sini-keiju

Sini-keiju lähtee Merri Menninkäisen kanssa etsimään sateenkaaren aarretta. Löytyykö aarre ja mikähän se mahtaa olla?

 

Syntymäpäivälahjat  

Huomenna on jänisperheen äidin syntymäpäivä. Mitä poikaset antaisivat lahjaksi? Entä miten käy Katjan, joka leikin tiimellyksessä unohtaa etsiä lahjan?

 

Taikalähde

Metsästä löytyy taikalähde, joka toteuttaa yhden toiveen. Mitä toiveita lähteelle esitetään ja miten se niihin vastaa?

 

 

 

 

©2019 Eijan kertomukset - suntuubi.com