Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kolmas kirjani on ilmestynyt 2018!

Inkaella ja valon mahti 

fantasiaromaani unen ja valveen tasoilta

ISBN 978-952-498-718-9

208 s.

Kustantaja Books on Demand. Median edustajat, blogistit, toimittajat voivat tilata arvostelukappaleen osoitteesta:  lehdisto@bod.fi

Sen sijaan, että valitsisi tavalliseen tapaan uniaan univalikkolassa 13-vuotias Inkaella pääsee unen aikana valotasojen uniopistoihin opiskelemaan erilaisia asioita. Valveilla ollessaan maatasolla hän tutustuu uudessa asuinpaikassaan Poutalan tilalla hevosiin ja salaperäiseen vanhaan mökkiin, josta hän löytää kiinnostavia vanhoja kirjoja. Uusiin ystäviin hän tutustuu niin unen aikana kuin myös hereillä ollessaan. Lopulta hän päätyy unenaikaisiin seikkailuihin varjotasoille. Mitä kaikkea Inkaella oppiikaan ja kokee tavallisessa maailmassa valveilla ollessaan ja unen aikana fantasiamaailmassa? Entä mitä hän muistaa herättyään?

Kirja on nyt saatavilla alla olevista paikoista ja useista muistakin paikoista.

Adlibris

Suomalainen kirjakauppa

Amazon

Prisma

Kirja on myynnissä myös e-kirjana hintaan 9,99.

 

Varoitus: seuraavassa juonipaljastuksia. Jos ylläoleva teksti on jo herättänyt kiinnostuksen lukea kirja, ei välttämättä kannata jatkaa lukemista eteenpäin, sillä seuraavaksi kerron yksityiskohtaisemmin kirjasta.

Inkaella on 13-vuotias tyttö, joka on menettänyt vanhempansa, isän jo vuosia sitten, äidin vastikään. Siksi hän tulee kirjan alussa asumaan Poutalan luomuviljely- ja hevostilalle Untuan kylään. Kirjassa seurataan hänen kesänviettoaan ja yläkoulun aloitusta läheisessä Koskelan kaupungissa. Tilan mailla sijaitsee vanha, nyt asumaton mökki, joka viehättää Inkaellaa kovasti ja josta hän löytää kiinnostavia vanhoja kirjoja.

Keskeistä tarinassa on se, mitä tapahtuu unen aikana ja näin siirrytään tarinan fantasiamaailmaan. Yleensä ihmiset valitsevat uniaan univalikkolassa, jossa valinnanvaraa riittää. Nyt Inkaella saakin kutsun tulla opiskelemaan valotasojen uniopistoihin. Siellä hän tutustuu mm. suojelijoihin, lempeisiin, rauhantekijöihin, viisaisiin ja oppii monenmoista, kuten maalaamista, itsepuolustusta, antamaan anteeksi, voittamaan pelkonsa. Inkaella tutustuu uusiin ystäviin sekä valveilla ollessaan maatasolla, joka on siis tämä meidän normaali maailmamme, että myös unen aikana.

Lopulta Inkaella päätyy seikkailuihin hämärille varjotasoille. Onnistuuko koulusta tutun tytön vapauttaminen varjotasojen vaikutuksesta? Saako Inkaella kaveriensa kanssa opettajansa pois varjotasojen valheopistosta? Entä miten käy, kun Inkaella kohtaa edesmenneen äitinsä syvällä varjotasoilla? Kirjassa selviää myös, mitä on valon mahti, jota Inkaella oppii käyttämään.

 

Inkaellan kavereista: Inkaella oppii tuntemaan molemmat kaverinsa ensin unen aikana ja sen jälkeen maatasolla. Katleena on samanikäinen tyttö, joka käy Poutalassa ratsastamassa. Hän muistaa kaiken unenaikaisista tapahtumista ja hän on ollut sellainen aina. Rami on tyttöjä vuotta vanhempi ja hän on innoissaan uniopiskelusta ja Tyynen mökistä löytyneistä kirjoista, mutta hänen on vaikeinta muistaa mitään unenaikaisista tapahtumista.

 

Satunnaisotteita kirjasta

 

Tässä vielä sisällysluettelo, jota ei ole itse kirjassa.

 

1. Saapuminen Poutalaan

2. Ensimmäinen yö Poutalassa

3. Tyynen mökki

4. Maalaamista

5. Harjoituksia ja tietoa varjotasoista

6. Yllätys mökissä

7. Rannalla

8. Ostoksilla

9. Viisaitten opintosali

10. Rauhantekijät ja pelot

11. Ratsastusta ja uniopiskelua

12. Pyöräilyä

13. Valon mahti

14. Koulu alkaa

15. Yllättävä vieras

16. Jälleen lauantai

17. Vaikea kysymys

18. Ainan vierailu

19. Aarteen etsintää mökissä

20. Valon aarteet

21. Historian opettaja

22. Alisan vierailu

23. Valheopistossa

24. Mitä Alisa sai selville?

25. Syvemmällä varjotasoilla

26. Viimeiset sanat

 

 

 

 

©2019 Eijan kertomukset - suntuubi.com