Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

RSS

 Aakkossaari
31.12.2018 16:46

Lisäsin tänään osioon Tarinoitani luettavaksi kertomukseni nimeltä Aakkossaari.

Eräs lapsistani oli jo ennen esikouluikää kiinnostunut kaikenlaisista aakkoskirjoista ja se innosti minua keksimään oman aakkostarinani.

Moona ja Oskari soutavat Aakkossaarelle tapaamaan eläviä ja hyvin eloisia aakkosia...


( Päivitetty: 31.12.2018 16:50 )

Kommentoi Inkaella ja valon mahti
20.02.2018 10:34 | Eija

Olen julkaissut kolmannen kirjani

Inkaella ja valon mahti

ja se on saatavilla esim. Adlibriksen ja Suomalaisen kirjakaupan kautta, pian myös e-kirjana. Halusin kirjoittaa valoisaa fantasiaa ja tällainen siitä tuli. Fantasiamaailma on siis unenaikainen maailma ja valveilla ollessa ollaan tässä kirjassa normaalimaailmassa.

Moni tekijä vaikutti tämän tarinan syntyy ja yksi niistä oli Harry Potter -kirjasarja, jonka luin vasta jokunen vuosi sitten yhden tyttäreni innoittamana. Ihailin erityisesti sitä, kuinka kirjassa ollaan aina alussa Dursleylla, tapahtumat ovat aina erilaiset ja Harryn matka Tylypahkaan on aina erilainen. Siis sama asetelma toistuu aina uusin versioin. Ilahduin itse, kun huomasin, kuinka vastaavan rakenteen voin toteuttaa omassa teoksessani. Kun Inkaella nukahtaa, hän menee ensin univalikkolaan, jossa ihmiset valitsevat unia. Jokainen kerta siellä on erilainen, joka kerta siellä on erilainen tilanne meneillään (tai ainakin lähes joka kerta), lyhyt hetki samassa paikassa aina erilaisena.

Olen kauan ollut kiinnostunut niin unista, kuolemanrajakokemuskirjallisuudesta kuin myös esoteerisesta kirjallisuudesta ja kaikesta tästä on joitain jälkiä tässä tarinassa. Jotakin on peräisin nähdyistä unista, esimerkiksi herääminen soittokellon ääneen, minkä joskus olen itse kokenut, ja univalikotkin joku on nähnyt unessaan. Toivottavasti kirjasta on iloa lukijoille. Ainakin itsestäni sitä oli kiinnostava kirjoittaa.


( Päivitetty: 14.03.2018 12:06 )

 - Eija | Kommentoi Kirja-arvostelu: Joulusatuja
20.02.2018 15:28 | Eija

Ei ihan ajankohtainen lastenkirja, mutta kiinnostuin silti tästä kirjasta nimeltä

Joulusatuja

Kirjoittaja on Erja Eliala ja kuvittaja Hannu Härkönen. Kustantaja Books on demand, 2017.

Kirja sisältää 23 satua ja yhden joulurunon, joten sopii kalenterimaisesti luettavaksi joulua ennen. Sadut ovat hyvin kirjoitettuja, sopivan pitkiä ja kuvituskin on ihan kiva, taitto hyvin tehty. Kirjaa voi hyvin suositella vuodesta toiseen lapsille joulunaikaan luettavaksi satukirjaksi.

Monissa kirjan saduista ollaan mukavasti nykyhetkessä sadunomaisin piirtein: toivotaan isää jouluksi kotiin, ajetaan autolla tieltä ulos, harjoitellaan joulujuhlanäytelmää, opitaan nauttimaan talvesta, vieraillaan sairaan mummon luona sairaalassa, jne. Jotkut sadut sijoittuvat Korvatunturille: joulupukin poro sairastuu, joulupukki katoaa, jne. Jotkut sijoittuvat täysin satumaailmaan, kuten Kaupunkilaishiiren maalaisjoulu, Riita lelukaapissa, satu jossa keiju yrittää selvittää, mitä joulu on, jne. Kirja sisältää siis mukavasti erilaisia satuja.

 


 - Eija | Kommentoi Kävijälaskuri
01.12.2017 18:15 | Eija

Tänään 1.12. lisäsin sivulleni kaikille näkyvän kävijälaskurin. Olisi tietysti pitänyt tehdä se heti, kun perustin sivuston, sillä aika paljon on sivustollani käyty.

Olen toki itse nähnyt aiemmin sivuston tilastot kävijäliikenteestä. Ehkä mielenkiintoisinta siinä on ollut huomata, että Suomen lisäksi myös ulkomailta on käyty sivustollani, eniten USA:sta ja satunnaisesti sieltä sun täältä, esimerkiksi Iso-Britanniasta, Japanistakin.

Kyllä, tilastot ovat tärkeitä. Ilman niitä ei lainkaan voisi tietää, käykö kukaan sivustolla. On kuitenkin itselle merkittävää tietää ja kannustaa jatkamaan sivustonsa ylläpitoa, kun tietää, että siellä käydään.
 


 - Eija | Kommentoi Omakustanne
25.09.2017 13:51 | Eija

Aloitanpa blogini kirjoitukset.

Tällaisen Bod:n kautta julkaisseen omakustannekirjailijan yhtenä toiveena on saada kirjaa myytyä edes sen verran, että saa takaisin siihen sijoittamansa rahat. Tämä toive on jo toteutunut toisen kirjani Pitsinen keppihevonen & Kepparikisat kohdalla jopa niin, että olen jo selvästi voiton puolella. Kiitokset siitä kaikille kirjastoille ja yksittäisille ostajille. Kirjaa on vielä saatavilla vuoden 2019 maaliskuulle asti.

Kiinnostuin itse myös muista Bod:n kautta julkaistuista lastenkirjoista. Tässä kaksi mielenkiintoista kirjaa, joista myös nuorimmat lapseni ovat pitäneet

 

Melli Vettenterä: Seitsemän kissatarinaa

Pieni kirja kissoista viehättää omakohtaisuudellaan. Kirjassa kerrotaan useiden kissojen oikeita tarinoita ja niihin liittyviä keksittyjä tarinoita. Lapsista lapsen kirjoittama kirja oli tosi kiinnostava.

 

Keanne van de Kreeke: Kartta minuun

Kirja on yllättävän kiinnostava ja rauhallisen meditatiivinen luettava. Useilla sivuilla on jokin sana ja sen lausuminen ääneen luettaessa lisää kirjan tunnelmaan oman ulottuvuutensa. 6-vuotias oli erittäin kiinnostunut tästä kirjasta.

 

Tietysti kirjailijan suurin toive on, että kirja löytää lukijansa. Pitsinen keppihevonen & Kepparikisat syntyi aikoinaan jo muutamia vuosia sitten, koska vastaavaa kirjaa ei ollut ja keppihevostelu oli tullut kovin tutuksi yhden tyttäreni kautta. Halusin myös kirjan avulla omalta osaltani nostaa tämän harrastuksen arvoa ja tietoisuutta siitä. Innostuin siis monen monen vuoden tauon jälkeen kirjoittamaan jälleen juuri tämän tarinan ansiosta.

 


( Päivitetty: 25.09.2017 14:19 )

 - Eija | Kommentoi


©2019 Eijan kertomukset - suntuubi.com