Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Toinen lastenkirjani on ilmestynyt 2017!

Pitsinen keppihevonen & Kepparikisat

ISBN 978-952-339-031-7       

156 s.

Kustantaja Books on Demand. Median edustajat, blogistit, toimittajat voivat tilata arvostelukappaleen osoitteesta:  lehdisto@bod.fi

Tällä hetkellä saatavana ainakin Bodilta

ja Suomalaisen kirjakaupan kautta

Prisman verkkokaupasta

Adlibris.com/fi

ja mahdollisesti netistä muualtakin sekä e-kirjana.

Tällä kertaa aiheena ovat keppihevoset. Kirja jakaantuu kahteen osuuteen, joista ensimmäisen nimi on Pitsinen keppihevonen ja toisen Kepparikisat. Toivon tämän alakoululaisille suunnatun lastenromaanin löytävän tiensä etenkin monien keppihevosharrastajien käsiin ja innostavan muitakin tämän harrastuksen pariin.

Pitsinen keppihevonen kuvaa Tinjan kesäviikkoa mummon mökillä. Mökiltä löytyy Tinjan iloksi keppihevosia. Myös lähistöllä asuva Emma harrastaa keppihevosia. Kirjassa kuvataan tyttöjen puuhia keppihevosillaan. Entä mitä löytyykään kylän kirpputorilta?

Kepparikisat-tarinassa Tinja valmistaa keppihevosen ottaakseen sillä osaa keppihevosnäyttelyyn, johon hän osallistuu yhdessä kaverinsa Nellin kanssa.

Tavalliseen maailman sijoittuvan perustarinan rinnalla kulkee fantasiatarina. Ensimmäisessä osassa Tinja tutustuu fantasiamaailmassa siipensä satuttaneeseen pegasokseen nimeltä Tuule. Toisessa osassa Tuule on muiden pegasosten lailla vangittuna ja tarvitsee Tinjan apua selviytyäkseen. Löytääkö Tinja tiensä vuorten yksisarvisen, Sinisarven luo hakeakseen tämän auttamaan pegasoksia?

Perustarina ja fantasiatarina vuorottelevat. Kunkin osuuden lopussa on sivunumero sille sivulle, jolla kyseinen tarina jatkuu. Näin lukija voi halutessaan lukea kummankin tarinan erikseen. Kokeilin tarinoiden erottamistakin, mutta näin jäi mielestäni jotain oleellista puuttumaan. Nämä tarinat ovat syntyneet yhdessä. Perustarina innoitti fantasiatarinaan, joka puolestaan muokkasi perustarinaa. Sijoittuuko fantasiatarina todella rinnakkaismaailmaan, jonne Tinja välillä siirtyy, vai onko kyse pelkästään Tinjan mielikuvituksesta, sen saa lukija päättää.

Erään tyttäreni harrastus keppihevosten parissa innoitti minut kehittelemään nämä tarinat. Olin myös mukana joillakin messuilla, joilla hän kaverinsa tai sisarustensa kanssa osallistui kepparikisoihin tai keppihevosnäyttelyyn, kuten tapahtumaa silloin kutsuttiin. Yksikään noista kisoista ei ollut aivan Kepparikisoissa kuvatun kisan kaltainen, vaan poimin tarinaan osia kokemistamme eri kisoista.

Satunnaisotteita kirjasta

 

Tuule eli Tuulenleimahdus

 

Sinisarvi

©2019 Eijan kertomukset - suntuubi.com